Съдържание

Посетители

В момента има 594  гости и няма потребители и в сайта

Новини

С два туристически похода РИОСВ – Благоевград отбелязва Световния ден на околната среда

WED logo 2019С туристически походи в Рила и Пирин за поредна година РИОСВ – Благоевград и партньори ще отбележат Световния ден на околната среда – 5 юни

На 08 юни 2019 г., съвместно с ДНП „Рила“, е организиран опознавателен туристически маршрут на територията на НП „Рила”, от м. „Карталска поляна” до хижа „Македония”. Участват деца и младежи от Сдружение „Млад планинар“, гр. Петрич, служители на РИОСВ – Благоевград, ДНП „Рила“ и БД „ЗБР“ - Благоевград. Инициативата включва тематични беседи за запознаване с биоразнообразието на националния парк и резерват „Парангалица”.
На 9 юни в НП „Пирин“, ще се проведе поход от хижа “Пирин“ до Митрово езеро на територията на Парков участък Каменица и Парков участък Три реки. Събитието се организира с ДНП „Пирин“, а сред участниците отново са членове на Сдружение „Млад планинар“, представители на ДНП „Пирин“, РИОСВ – Благоевград и БД „ЗБР“ - Благоевград.

От своето честване през 1974 г. кампанията за Световния ден на околната среда кампанията се е превърнала в глобална платформа, посветена на опазването природата, която се популяризира в над 100 страни.

„Замърсяване на въздуха“ - Ние не можем да спрем да дишаме, но можем да предприемем стъпки за подобряване качеството на въздуха е темата на Световния ден на околната среда за 2019 г. Призивът „Заедно можем да победим замърсяването на въздуха“, е апел за общи действия в борбата срещу едно от най-големите екологични предизвикателства на нашето време. Целта е да се обърне внимание и на обществеността върху личния ангажимент в грижата за опазване на околната среда, като се създаде отговорно отношение и екологично съзнание в хората.

В подкрепа на провежданата целенасочена политика за намаляване замърсяването на въздуха Министерството на околната среда и водите (МОСВ) и нейните структури ще отбележат Деня с над 50 инициативи в цялата страна (можете да ги видите ТУК).