Съдържание

Посетители

В момента има 312  гости и няма потребители и в сайта

Новини

„Празник за Земята“ в Детска градина №6 „Щастливо детство“ - Благоевград

22april DG6

 

      В истински празник се превърна Международния ден на Земята – 22 април в ДГ №6 „Щастливо Детство“ – гр. Благоевград.

 От представители на РИОСВ – Благоевград и БДЗБР – Благоевград пред децата от 3А и 3Б група е представена презентация и проведен открит урок на тема „Заедно имаме силата да възстановим Земята“. Децата участваха активно в урока, като показаха знания за Земята и интерес за това как могат да я опазят чиста.

Децата от 3Б с ръководители г-жа Донева и г-жа Дачева бяха изработили невероятно красиви и идейни костюми от отпадъчни материали, които предизвикаха небивал интерес. Децата гордо дефилираха с произведенията си, изненадани, че от непотребни материали може да се получи нещо толкова красиво. След открития урок, децата налепиха хартиените си ръчички върху рисунка на планетата Земя и тържествено обещаха, че ще я пазят чиста.

 

22april DG6 3aДецата от 3А с ръководители г-жа Андреева и г-жа Сарафова бяха изготвили макет на слънчевата система, тематични рисунки, мини кошове за рециклиране и др. Децата показаха много знания за опазване на земята, рецитираха стихчета и участваха активно като даваха примери от тяхното ежедневия и гордо заявяваха, че вече се грижат за околната среда. След края на урока децата залепиха хартиените си ръчички върху изработено от тях макетно дърво, за да изразят обичта си към природата и да й обещаят, че ще я пазят чиста.