Съдържание

Посетители

В момента има 260  гости и няма потребители и в сайта

Новини

На 14 май от 10.00 часа стартира кампанията „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!“

web 0001 scaled

Мащабната кампания за почистване „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!“, организирана от Община Благоевград и „Еко Партнърс“ АД, обединява благоевградчани в една обща кауза. На 14 май от 10.00 часа официално ще бъде поставено началото на голямото почистване. Стартът ще бъде даден от министъра на околната среда и водите Борислав Сандов и кмета на Община Благоевград Илко Стоянов на пл. „Народни будители“ (пространството между сградите на РИМ – Благоевград и бившия Младежки дом), където ще има и разположена шатра с необходимите материали за почистването, както и подаръци, осигурени от „Еко Партнърс“ – партньори на Община Благоевград.

Шатри ще бъдат поставени и в началото на алеята в парк „Бачиново“, пред централния вход на стадион „Христо Ботев“, както и в зелените площи при общежитията на Американски университет в България. Шатри ще бъдат разположени още и в кварталите „Струмско“ (срещу супермаркет „Стоми“), кв. „Запад“ и кв. „Освобождение“ (пред блок Строител), кв. „Грамада“ (пред Китайския мол), кв. „Еленово“ и кв. „Ален мак“ (в двора на СК „Пирин“).

„Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!“ е кампания за разделно събиране на отпадъци, като целта и е да обедини жителите на Благоевград в една обща кауза, а именно поддържането и превръщането на родното ни място в по-приятно и чисто пространство.

Община Благоевград и „Еко партнърс“ АД подсигуряват всички необходими материали за почистването като ръкавици и чували. Събраните отпадъци следва да бъдат изнесени до най-близките съдове за смесен битов отпадък, а разделно събраните отпадъци – до съдовете за разделно събиране. Ангажиментът за извозване на разделно събрания отпадък е на „Еко Партнърс“ АД, а ОП „Чистота“ ще събира чувалите със събран смесен отпадък.

Кампанията „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!” цели да възпита отговорност към опазването на околната среда, любов към природата и нейното съхраняване и поддържане. Нека бъдем единни в името на „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!“. Всеки гражданин е отговорен за мястото, на което живее, затова на 14 май нека отделим 2 часа от съботата, за да почистим пред домовете си!

РИОСВ – Благоевград подкрепя кампанията и призовава жителите на града за активно участие и съпричастност към опазването на околната среда. Служителите на инспекцията ще се включат в почистването на района на парк „Ловен дом“– Благоевград и Розариума.