Съдържание

Посетители

В момента има 72  гости и няма потребители и в сайта

Новини

РИОСВ – Благоевград отбелязва Европейската седмица на мобилността и Дните на безопасност на пътя – 16-22 септември 2023 г.

zaglavna 2023 EMW BannerВсяка година Европейската комисия организира Европейска седмица на мобилността в дните от 16 до 22 септември (ЕСМ‘23), чиято цел е да насочи вниманието на обществеността към личния ангажимент в грижата за чиста и устойчива градска среда.

Темата на кампанията тази година - „Пестене на енергия“, поставя във фокуса на общественото внимание потреблението на енергия за градска мобилност.

Намаляването на потреблението на енергия е в съответствие с целите на ЕСМ:

  • насърчаване на устойчивата мобилност;
  • стимулиране на активния транспорт;
  • създаване на приятни за живеене градове.

Колективните действия за намаляване на потреблението на енергия вече повлияха положително върху запасите от горива и цените им, но има още какво да се направи.

В рамките на ЕСМ’23 Европейската мрежа на службите на пътната полиция ROADPOL за осма поредна година организира инициативата Дни на безопасност на пътя. Събитието е с мото „Остани жив, пази живота“ и се провежда под патронажа на министъра на вътрешните работи. Фокусът на инициативата е 20 септември, който е обявен за Ден без загинали на пътя. Целта е да се реализира концепцията за НУЛА починали при пътнотранспортни катастрофи най-малко за един ден.
РИОСВ – Благоевград ще отбележи и двете кампании с провеждане на открити уроци, беседи и тематични занимания, свързани с пестене на енергия и правила за безопасност на пътя. Инициативите ще се проведат с децата от Целодневна детска градина „Радост“, с. Бараково, Детска градина „Ален мак“, гр. Кочериново, в централната сграда на Детска градина №3 „Детелини“, гр. Благоевград и във филиала на учебното заведение в града.