Съдържание

Посетители

В момента има 399  гости и няма потребители и в сайта

Новини

Анализ на резултатиге от "Контролно - информационна система води"

15 бр. обекти от региона, които заустват в повърхностни водоприемници и са включени в Списъка за задължителен емисионен контрол, подадоха в РИОСВ Благоевград попълнени информационни карти с данни за 2009 г. В информационните карти са посочени производствените характеристики за всеки един от промишлените обекти, количеството на взетите и използвани водни маси и пречистването им.

Попълването и отчитането на такива карти е във връзка с функционирането на “Контролно-информационна система за състоянието на отпадъчните води” по Наредба №5/2007г. на Закона за водите. В единната информационна система се въвеждат и резултатите от всички анализи на заустваните води, извършени при контролната дейност на РИОСВ Благоевград.

8 502 000 м3 е количеството на битовите и производствени отпадъчни води, заустени във водните обекти през 2009 г. от тези предприятия, работещи на територията на регионалната инспекция. 5 581 620 м3 от тези 8 502 000 са непречистени отпадъчни води, отчетени от четири “ВиК” дружествата в градовете Симитли, Кресна, Сандански, Петрич, Якоруда, Белица, Банско и Гоце Делчев. Пречистени са само 2 580 000 м3 от пречиствателните станции на населените места Благоевград и Разлог. 340 380 м3 производствени отпадъчни води, изпускани от останалите обекти са третирани в локални пречиствателни станции.