Съдържание

Посетители

В момента има 261  гости и няма потребители и в сайта

Архив първо уведомяване - 2009 г.

Съобщение №10 / 2009 г.

Представена от  г-н Владимир Москов – кмет на Община Гоце Делчев, гр. Гоце Делчев, ул. «Царица Йоанна» № 2 документация за инвестиционно предложение: „Изграждане на пречиствателна станция за битови отпадъчни води на с. Мусомища с капацитет 3500 еквивалентни жители в имот №031121 с площ 6.200 дка, местност „Краището”, землище на с. Мусомища, Община Гоце Делчев”

СЪОБЩЕНИЕ

по чл. 5, ал. 2 на Наредбата за условията и реда за извършване на ОВОС

РИОСВ приема представената документация за инвестиционно предложение за, като информиране на компетентния орган по околна среда по по смисъла на чл. 95, ал. 1 от ЗООС, чл. 4, ал. 1 от Наредбата за условията и реда за извършване на   ОВОС  

І. По отношение на изискванията на глава шеста от Закона за опазване на околната среда (ЗООС):

Намерението Ви за изграждане на пречиствателна станция за битови отпадъчни води с капацитет 3500 еквивалентни жители е включено в обхвата на т. 11, буква “в” на Приложение № 2 към чл. 93, ал. 1, т. 1 и 2 от ЗООС и подлежи на преценяване на необходимостта от оценка на въздействие върху околната среда (ОВОС), съгласно чл. 93, ал. 1, т. 1 от ЗООС. 

ІІ. По отношение на изискванията на чл. 31 от Закона за биологичното разнообразие (ЗБР):

Съгласно представената информация, имот №031121 не попада в границите на защитени територии по смисъла на Закона за защитените територии.

Имот №031121 попада в защитена зона „Места” с код BG0002076 за опазване на дивите птици.

Съгласно Наредба за условията и реда за извършване на оценка за съвместимостта на планове, програми, проекти и инвестиционни предложения с предмета и целите на опазване на защитените зони (Наредба за ОС), инвестиционното предложение подлежи на процедура по оценка на съвместимостта му с предмета и целите на опазване на защитените зони, във връзка с което е необходимо да внесете в РИОСВ-Благоевград уведомление на хартиен и електронен носител по чл. 10, ал. 1 и ал. 2 от Наредбата за ОС.

Копие от писмото е изпратено  до кмета на с. Мусомища.