Съдържание

Посетители

В момента има 131  гости и няма потребители и в сайта

Конкурси

Конкурс за длъжността Младши експерт в дирекция „Превантивна дейност“, направление „Биологично разнообразие, защитени територии и зони и специализирани регистри“

  О Б Я В Л Е Н И Е

Регионална инспекция по околната среда и водите – гр. Благоевград,
ул. “Свобода” №1, тел: 073/ 81 80 80, факс: 073/ 88 51 58
На основание чл.10а от Закона за държавния служител и чл.14, ал.1 от Наредба за провеждане на конкурсите за държавни служители

 

ОБЯВЯВА КОНКУРС:
за длъжността Младши експерт в дирекция „Превантивна дейност“, направление „Биологично разнообразие, защитени територии и зони и специализирани регистри“

 

I. Минимални и специфични изисквания за заемане на длъжността:

  • висше образование – с област на висшето образование - Природни науки, математика и информатика (професионални направления - „Физически науки“, „Химически науки“, „Биологически науки“ и „Науки за земята“; - област на висшето образование – Аграрни науки и ветеринарна медицина (професионални направления – „Растениевъдство“, „Растителна защита“, „Животновъдство“ и „Горско стопанство“).
  • степен на завършено образование – професионален бакалавър по…..;
  • професионален опит – не се изисква и/или минимален ранг V младши;
  • допълнителни умения и квалификация на кандидатите – работа с Microsoft Office и Internet;
  • кандидатите да отговарят на условията на чл.7 от Закона за държавния служител.
  • на основание чл.14, ал.4 от Наредбата за провеждане на конкурсите и подбора при мобилност на държавните служители – български граждани, които са преминали срочна служба в доброволния резерв на въоръжените сили на Република България, се ползват с предимство при кандидатстване за работа в държавната администрация при постигнати равни крайни резултати от проведената процедура.

Кратко описание на длъжността: Изготвяне на становища за дейности в защитени зони и защитени територии и за проекти на планове за управление на защитените зони и защитените територии. Изготвяне на проект на индивидуални административни актове по реда на глава втора и глава трета от наредбата по чл. 31а от ЗБР, включително на писмо по чл. 2, ал. 2 от същата наредба. Възлагане извършването на допълнителни проучвания и анализи или събиране на допълнителна научна информация, относно предмета и целите на защитените зони и/или очакваната степен на увреждането им от реализацията на планове, програми, проекти/инвестиционни предложения при провеждане на процедурите по ОВОС, ЕО и ОС. Изготвяне на становища за дейности в защитени територии и защитени зони; по проекти за планове за управление на защитените територии и защитени зони. Участва в разработването, или възлагането на разработване, на планове за управление на защитени зони и защитени територии; проекти за финансиране на проекти, вкл. по оперативни програми и др. Поддържа актуален публичния регистър за обявените защитени зони и промените в тях. Поддържа актуален регистър на процедираните по реда на ЗБР/ЗООС планове, програми и проекти (ППП). Изготвя информация за процедираните от РИОСВ по реда на ЗБР/ЗООС планове, програми, проекти и инвестиционни предложения и за осъществявания контрола по условията и мерките в решения/становища, издадени от министъра на околната среда и водите, съгласно утвърдените от МОСВ форми. Извършва самостоятелни и/или съвместни проверки „на място“ и по документи, свързани със: - изпълнението на плановете за управление и спазване режимите на защитените зони и защитените територии; - изпълнението на условията и мерките в издадените индивидуални административни актове по реда на глава втора и глава трета от наредбата по чл. 31а от ЗБР; - съответствието на параметрите на планове, програми, проекти или инвестиционни предложения, за които е проведена процедура по чл. 2, ал. 2 от наредбата по чл. 31а от ЗБР; - постъпили жалби, сигнали и предложения съгласно функционалната компетентност на дирекцията. При осъществяване на правомощията си по осъществяване на превантивен, текущ и последващ контрол: - извършва проверки, съставя предупредителни и констативни протоколи, дава предписания със срокове и отговорници, контролира тяхното изпълнение, изисква и имат право да получават справки, документи и писмени обяснения от представителите на проверяваните обекти съгласно действащото законодателство и др. задачи възложени от директора.

Начин на провеждане на конкурса – тест и интервю.

II. Необходимите документи, които кандидатите следва да представят за участие в конкурса: Заявление за участие в конкурс, съгласно приложение № 3 към чл.17, ал.2 от Наредбата за провеждане на конкурсите и подбора при мобилност за държавни служители; Декларация за обстоятелствата по чл.17, ал.3, т.1 от Наредбата за провеждане на конкурсите и подбора при мобилност за държавни служители; Копия от документи за придобита образователно – квалификационна степен и допълнителна квалификация; Копия от документи, удостоверяващи продължителността на професионалния опит (трудова, служебна, осигурителна книжка, удостоверения и др.) ако има такива.

III. Срок и място за подаване на документите за участие:

Крайният срок за подаване на документите е 27.11.2023 г. Документите се подават в Регионална инспекция по околната среда и водите – Благоевград, ул. “Свобода” № 1 лично от кандидатите или чрез пълномощник, всеки работен ден от 9:00 часа до 17:30 часа в Център за административно обслужване (Едно гише). Ще се регистрират само заявления, към които са приложени всички необходими документи. Заявления след изтичане на крайния срок няма да бъдат регистрирани. При подаване на документите на всеки кандидат се предоставя длъжностна характеристика за конкурсната длъжност.

Телефон за контакт: 073/818083

IV. Списъци на допуснатите и недопуснатите кандидати до етапите на конкурса и друга информация във връзка с него ще се обявяват на интернет страницата на РИОСВ: http://riosvbl.org/

V. Минимална основна заплата за длъжността: 1000,00 лв.

Основният размер на заплатата се определя в зависимост от професионалния опит на спечелилия конкурса кандидат, съгласно нормативните актове, определящи формирането на възнаграждението.

На основание чл.10а, ал.2 от Закона за държавния служител настоящия конкурс да бъде обявен в Административния регистър в Интегрираната информационна система на държавната администрация по чл.61, ал.1 от Закона за администрацията, на интернет страницата на РИОСВ – Благоевград и в специализиран сайт или портал за търсене на работа.

Заявление за участие може да свалите от ТУК
Декларация по чл.17, ал.3, т.1 може да свалите от ТУК
Обявата е публикувана в www.zaplata.bg