Съдържание

Посетители

В момента има 401  гости и няма потребители и в сайта

Новини

РИОСВ – Благоевград и партньори отбелязаха Световния ден на околната среда – 5 юни в Благоевград

logo enЕксперти на РИОСВ – Благоевград поздравиха своите колеги, партньори, граждани, деца и младежи, събрали се на пл. „Георги Измирлиев“ в областния център по случай Световния ден на околната среда - 5 юни. Институциите ангажирани с опазването на околната среда в района отбелязаха Световния ден с детски воден празник. Той протече под надслов „Аз обичам водата“ и включваше атрактивни презентации, изследване на води, еко-викторина, отборни игри и много награди за участниците - децата и учениците от Благоевград.


Организатори на събитието бяха Общинска администрация - Благоевград, „ВиК“ ЕООД, гр. Благоевград и Сдружение „Аз обичам водата“ в партньорство с РИОСВ – Благоевград, Басейнова дирекция „Западнобеломорски район“ – Благоевград, РЗИ – Благоевград и БНР – Радио Благоевград.

Световният ден на околната среда е основният механизъм на ООН за повишаване на осведомеността и за насърчаване на действия за опазване на околната среда в световен мащаб. През годините честването на този ден се е превърнало в значима глобална платформа за въвличане на обществото в проблематиката за опазване на околната среда в над 100 държави.Това е добра възможност за хората да допринесат в грижата за околната среда, обединявайки индивидуалните си усилия в колективна енергия с нарастващо позитивно въздействие върху планетата.
Темата на Световния ден на околната среда през 2015 г. е „Седем милиарда мечти. Една планета. Нека се погрижим.“
Световният ден на околната среда се отбелязва в цял свят от 1973 г. по решение на Конференцията на ООН по проблемите на околната среда, проведена в Стокхолм, Швеция, през 1972 г. На този форум е приета Декларация за околната среда – първият международен договор за принципите за екологична защита на Земята. Всяка година за международното честване на Световния ден на околната среда се избира страна-домакин, която тази година е Италия. Официален сайт на Програмата на ООН за околна среда

 

 

Фотогалерия

P1110659 1   P1110664 1
     
P1110666 1   P1110671 1