Съдържание

Посетители

В момента има 229  гости и няма потребители и в сайта

Новини

Ученици от Седмо СОУ „Кузман Шапкарев” – гр. Благоевград ще посетят инсталация за сепариране на отпадъци в Европейската седмица за намаляване на отпадъците

logo1Ученици от Седмо СОУ „Кузман Шапкарев” – гр. Благоевград ще посетят инсталация за сепариране на отпадъци от опаковки в промишлената зона на областния център. Инициативата е на РИОСВ – Благоевград и се провежда в рамките на Европейската седмица за намаляване на отпадъците, от 21 до 29 ноември.


Младежите ще се запознаят с работата на площадката за сортиране и балиране на хартиени, пластмасови и метални отпадъци, експлоатирана от „ЕКОБУЛСОРТ“ ЕАД – подизпълнител на „ЕКОБУЛПАК“ АД. Сепариращата инсталация е с капацитет 10 тона/час и преработва около 60 тона отпадъци месечно, събрани на територията на община Благоевград от системата за разделно събиране, изградена от „ЕКОБУЛПАК“ АД.
Събитието е на 26 ноември 2015 г. от 12:30 ч. и включва беседа за екологосъобразно управление на отпадъците, представяне на сепариращата инсталация, както и тематична викторина с участниците.