Съдържание

Посетители

В момента има 317  гости и няма потребители и в сайта

Новини

Спасени щъркели

Ciconia_rescue_2_22Две млади птици от вида Бял щъркел (Ciconia ciconia) бяха спасени от експерти на РИОСВ и изпратени за възстановяване в Центъра за диви животни в гр. Стара Загора. Акцията бе проведена в с. Митиново, общ. Петрич и гр. Гоце Делчев, след постъпили сигнали на “зеления” телефон на инспекцията.

Акцията бе проведена в с. Митиново , общ. Петрич и гр. Гоце Делчев, след постъпили сигнали на “зеления” телефон на инспекцията. Птиците са открити в гнездана си в добро здраве, но поради факта, че са Ciconia_rescue_2_37излюпени по-късно от обичайното, са изоставени от родителите и все още не умеят да летят. След изтичане на периода за доотглеждане в Спасителния център за диви животни – гр. Стара Загора, щъркелите ще бъдат пуснати на свобода.

Ciconia_rescue_2_69Сигнал за бедстващ Бял щъркел бе получен и от с. Генерал Тодоров – община Петрич. Проверката на екипа на РИОСВ е показала, че птицата е достатъчно силна за да лети и се е присъединила към възрастните си събратя. 

Регионалната екоинспекция благодари за оказаното съдействие при осъществените спасителните акции на на ОбА - гр. Гоце Делчев, РС “ПАБ”– гр. Гоце Делчев, както и на ЧЕЗ Разпределение България – област Благоевград.

В случай на забелязана птица, нуждаеща се от помощ, гражданите могат да подадат сигнал в РИОСВ на познатия “зелен” тел. 88-51-60, в рамките на работното време или на моб. тел 0887/556246.