Съдържание

Посетители

В момента има 218  гости и няма потребители и в сайта

Новини

РИОСВ награди официално четиримата победители

Chista_priroda_035_newРИОСВ – Благоевград официално награди четиримата победители от областта, спечелили награди в националния конкурс “Обичам природата - и аз участвам ”, организиран от МОСВ и фондация “Димитър Бербатов”.

 

Яна Петкова, на 16 години от  Благоевград,  Иван Ружин, на 14 години от с. Беласица – община Петрич и Филип Алексов, на 10 години с. Крупник – община Симитли са отличени в категорията за есе и получиха велосипеди, а  Симона Андонова, на 12 години от Благоевград,  с първо място в категорията «снимка» за деца до 14 години,  получи цифров фотоапарат. Победителите от Пиринско бяха наградени също с грамоти за участие в конкурса, както и други  предметни и информационни материали.

 

Победителите в конкурса за деца и юноши „Обичам природата и аз участвам” бяха обявени на специална церемония на 13 декември 2011 г. в музея „Земята и хората” - София. Четиримата победители от Пиринско надделяха в оспорвана надпревара измежду 500 ученици от цялата страна, като само в област Благоевград, за наградите в конкурса се състезаваха 170 от тях. Както беше обявено при старта на конкурса,  МОСВ и фондация “Димитър Бербатов” осигуриха 10 велосипеда за отличените в категорията за есе, 10 цифрови фотоапарата в категорията за снимка и 10 бинокъла а в категорията за рисунка.

Конкурсът  се проведе в рамките на едноименната национална информационна кампания на МОСВ, която стартира през 2010г. Целта е обединение и изява на всички приятели на чиста околна среда, които са готови да обвържат своята загриженост за природата с всекидневни действия за нейното съхранение.