Съдържание

Посетители

В момента има 145  гости и няма потребители и в сайта

Новини

Проект на заповед за обявяване на защитeна зона BG0000209 „Пирин”

Министерство на околната среда и водите съобщава за изработен проект на заповед за обявяване на защитeна зона BG0000209 „Пирин”.

 О Б Я В Л Е Н И Е

Министерство на околната среда и водите съобщава, че съгласно разпоредбите на чл. 12 от Закона за биологичното разнообразие, е изработен проект на заповед за обявяване на защитена зона за опазване на природните местообитания и на дивата флора и фауна “Пирин”, с идентификационен код BG0000209.

Защитената зона е разположена в землищата на: гр. Разлог, община Разлог, гр. Банско, гр. Добринище, с. Обидим и с. Кремен, община Банско, с. Брезница и с. Корница, община Гоце Делчев, с. Пирин, с. Лиляново, с. Горна Сушица, с. Сугарево и с. Плоски, община Сандански, с. Илинденци, община Струмяни, с. Стара Кресна и с. Влахи, община Кресна, с. Градево, с. Сенокос и с. Брежани, община Симитли, област Благоевград.

Пълният текст на проекта на заповед е публикуван на Интернет страницата на министерство на околната среда и водите - http://www.moew.government.bg и е на разположение в административните сгради на Регионалната инспекция по околна среда и води – Благоевград (гр. Благоевград, ул. "Свобода" №1) и Дирекция “Национален парк Пирин” (гр. Банско, ул. “България” №4).

В едномесечен срок заинтересованите лица могат да представят на министъра на околната среда и водите мотивирани писмени становища, възражения и предложения относно посочените в проекта на заповед забрани и ограничения на дейности.

Публикувано на 16.02.2012 г.