Съдържание

Посетители

В момента има 158  гости и няма потребители и в сайта

Новини

РИОСВ – Благоевград представи изменението на климата пред ученици

IMG_20.02.2012С беседа “Изменението на климата – мит или опасна реалност” РИОСВ – Благоевград посрещна в информационния си център ученици от ХІ клас в Професионална гимназия по икономика “Иван Илиев” – гр. Благоевград.

Чрез мултимедийна презентация младите хора научиха повече за най-значимия проблем пред околната среда и човечеството, а също и какви са конкретните усилия на световната общественост и страната ни за овладяване изменението на климата.

Образователната инициатива се проведе като част от дейностите на училището по проект „Успех“ на Министерство на образованието, младежта и науката, финансиран от Европейския социален фонд. В рамките на проекта, в гимназията по икономика е създадена Географска академия „Променящата се планета“, в която членуват 26 единадесетокласници с изявен интерес към географията, екологията и устойчивото развитие. Освен в РИОСВ, академията ще гостува и в Басейнова Дирекция ЗБР – Благоевград, както и в Югозападен университет „Неофит Рилски“, с общо над 60 учебни часа занимания на открито и закрито.