Съдържание

Посетители

В момента има 223  гости и няма потребители и в сайта

Новини

Инициативи за Деня на Земята

1 zagl По случай Деня на Земята – 22 април на 20.04.2022 г. представител на РИОСВ – Благоевград гостува на четвъртите групи в Детска градина №12 „Алени Макове“ – гр. Благоевград. Децата участваха в открит урок на тема „Как да се грижа за Земята“, по време на който показаха много знания и загриженост за опазване на планетата.

 

 

2 abzac wСлед урока се забавляваха с героите от „Приказка за юначета с празни тумбачета“, с които се учиха как да изхвърлят боклука разделно, какво е рециклиране и колко е полезно то за нашата планета. Празникът продължи с тематични игри. Децата се разделиха на отбори и от вече непотребни материали изработиха специално табло от капачки, изобразяващо дърво; великденски зайчета, цъфнали дръвчета, гора, планетата Земя с много растителност от хартия и специален проект с пчелен кошер и парк, който е изработен изцяло от отпадъчни материали.

 

 

 

 

3 abzac w

На 21.04.2022 г. в IV ОУ „Димчо Дебелянов“ – гр. Благоевград от представител на РИОСВ – Благоевград се проведоха открити уроци за опазването на околната среда. С двата четвърти класа на училището урокът е с акцент към темата на тазгодишното отбелязване на Деня на Земята „Инвестираме в нашата планета“. С петите класове от училището проведеният открит урок е с акцент „Зеленото бъдеще е проспериращо бъдеще“. Децата се запознаха със световната екоинициатива и с интересни факти за планетата Земя, показващи необходимостта от това да променим действията си за нейното опазване. На откритите уроци присъстваха и чуждестранни ученици, които са гости на училището по програмата „Еразъм“. Сградата на училището е украсена със специално разработени платна по случай празника.

 

РИОСВ – Благоевград поздравява всички училища, детски градини и организации за проявената активност и проведените инициативи, посветени на Деня на Земята!