Съдържание

Посетители

В момента има 559  гости и няма потребители и в сайта

Новини

„За мирна и зелена планета“ в XI ОУ „Христо Ботев“ – гр. Благоевград

1 zagl w

Вълшебен празник за Деня на Земята сътвориха учениците и учителите на в XI ОУ „Христо Ботев“ – гр. Благоевград. На 21.04.2022 г. целият ден бе посветен на празника „За мирна и зелена планета“, в който активно участие взеха всички ученици.

 

 

 

2 abz wПразникът започна с флашмоб и хепънинг от седмите класове с отправено послание, „Обичам Земята“. Облечени със сини дрехи и държащи планети, децата образува кръг, изобразяващ Земята, а другата част от учениците облечени в червено и държащи сърца заобиколиха планетата.

 

 

 

 

 

 

3 abz wПървокласниците показаха танц за обединението на народите в опазване на околната среда, в който децата преоблечени с костюми от различни националности, хванати за ръце обикалят планетата Земя.

 

 

 

 

 

 


4 abz wВ истинска сензация се превърна проведеното модно ревю „Децата на Земята“. Над 40 модела дефилираха в двора на училището с костюми от отпадъчни материали. Креативността при изработването на костюмите не остана незабелязано и децата бяха бурно аплодирани.

 

 

 

 

 


5 abz wДеца от различните класове участваха в състезания и щафетни игри „С грижа за околната среда“. Празникът продължи със състезание за рециклиране.

 

 

 

 

 

 


6 abz wНа двора на училището беше разположена изложба на изготвени от децата тематични проекти за празника.

 

 

 

 

 

 

 


7 abz wОт представител на РИОСВ – Благоевград бяха наградени победителите в проведените в училището конкурси за есе и за рисунка, посветени на опазване на околната среда, както и най-атрактивните модни костюми от отпадъчни материали.

 

 

 

 

 

 


8 abz wНа 20.04. в училището беше открита и изградената по проект на ПУДООС класна стая на открито. На пространството около стаята от учениците са засадени дръвчета и цвета.

 

 

 

 

 

 

 


9 abz wXI ОУ „Христо Ботев“ – Благоевград e едно от най-активните училища при провеждане па кампании по случай празниците от екологичния календар. Екологичното възпитание и добрите примери за опазване на природата са част от всекидневната работа на училището, за което учители и ученици бяха поздравени от РИОСВ – Благоевград.