Съдържание

Посетители

В момента има 218  гости и няма потребители и в сайта

Новини

НА 22 АПРИЛ ОТБЕЛЯЗВАМЕ ДЕНЯ НА ЗЕМЯТА

Earth Day 2023

Всяка година на 22 април, заинтересовани страни от цял свят обединяват своите действия по отношение на устойчивостта и климатичните промени в чест на Деня на Земята. Нашият свят се нуждае от трансформация. И това изисква действия на всички нива – публични институции, бизнес, гражданско общество.

И тази година темата за Деня на Земята е „Инвестираме в нашата планета“, което подчертава важността на посвещаването на нашето време, ресурси и енергия за справяне с проблемите на околната среда и изменението на климата. Kато продължение на миналогодишната кампания, темата е фокусирана върху ангажирането на правителствата, институциите, бизнеса и повече от 1 милиард души по света, които участват ежегодно в събития посветени на Деня на Земята, давайки своя принос. Инвестирането в нашата планета е най-добрият начин да проправим път към процъфтяващо бъдеще. Когато инвестираме в нашата планета заедно, ние подкрепяме изграждането на здрави, щастливи и богати общности по целия свят.

„През 2023 г. трябва да се обединим отново в партньорство за планетата. Бизнесът, правителствата и гражданското общество са еднакво отговорни за предприемането на действия срещу климатичната криза и за запалването на искрата за ускоряване на промяната към зелено, проспериращо и справедливо бъдеще. Трябва да се обединим в нашата битка за зелената революция и за здравето на бъдещите поколения. Сега е моментът да инвестираме в нашата планета“, това каза Катлийн Роджърс, президент на EARTHDAY.ORG.

Може да научите повече за кампанията през 2023 г. на следния ел. адрес: https://www.earthday.org/earth-day-2023/ .

РИОСВ – Благоевград ще отбележи празника с провеждане на следните инициативи:

  • Открити уроци с ученици от XI Основно училище „Христо Ботев“, гр. Благоевград – 20.04.2023 г.
  • Открити уроци и тематични игри с децата от Обединено детско заведение №1 „Синчец“, гр. Благоевград – 20.04.2023 г.
  • Открити уроци и тематични игри с децата от филиал в с. Зелен дол на Обединено детско заведение №1 „Синчец“ – 20.04.2023 г.
  • Екопразник „Инвестираме в нашата планета“ в Средно училище „Никола Вапцаров“, гр. Хаджидимово – 21.04.2023 г.
  • Акция за почистване на речното корито и прилежащите площи на р. Благоевградска Бистрица, част от кампанията на Министерство на околната среда и водите „Да сложим точка на замърсяването“ – 22.04.2023 г.
  • Екопразник „Инвестираме в нашата планета“ в Средно училище „Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Белица – 24.04.2023 г.

БРОШУРА на кампанията