Съдържание

Посетители

В момента има 83  гости и няма потребители и в сайта

Новини

Започват проверки относно замърсявания и поддържане чистотата на речните корита и прилежащите територии

РИОСВ – Благоевград напомня, че наближава крайният срок (29 март 2024 г.) за извършване на проверки от страна на органите на местната власт на речните легла и прилежащите територии за наличие на нерегламентирани замърсявания и незаконни сметища, във връзка с изпълнението на Заповед №РД-171/06.03.2024 г. на министъра на околната среда и водите.

При установяване на замърсени терени от страна на местните власти, е необходимо същите да бъдат почистени в упоменатия срок съгласно дадените указания от контролния орган.

От началото на месец април РИОСВ - Благоевград започва проверки за установяване на резултатите от приложените мерки относно премахване на замърсяванията и поддържане чистотата на речните корита и прилежащите територии. Ще се извършат проверки на място, в т.ч. и по отношение на чистотата на общинската пътна мрежа, в периода от 01 април до 28 май 2024 г. по общини, съобразно утвърдения от директора на Инспекцията План-график.

При наличие на нерегламентирани замърсявания ще бъдат предприети съответните административнонаказателни мерки, предвидени в Закона за управление на отпадъците.