Съдържание

Посетители

В момента има 248  гости и няма потребители и в сайта

Новини

РИОСВ – Благоевград отбеляза Световния ден на околната среда с тематични открити уроци, занимания и игри

zaglavnaРИОСВ – Благоевград се включи в отбелязването на Световния ден на околната среда – 5 юни с провеждане на поредица от инициативи с над 600 деца и младежи от различни учебни заведения в община Благоевград и община Кочериново. Тази година кампанията премина под мотото „Нашата земя. Нашето бъдеще. Ние сме #GenerationRestoration”.

На 03.06.2024 г. децата от Детска градина №12 „Алени Макове“ – гр. Благоевград слушаха с интерес презентация и гледаха видеоматериали с любопитна информация за това как да опазват околната среда и да се грижат за нея, оцветяваха тематични картини. През същия ден с учениците от седми и девети клас на Средно училище „Христо Ботев“ – гр. Кочериново се проведе беседа за грижата за околната среда, както и презентация за ползите от рециклирането.

Образователни видеа и занимания с децата на Детска градина №11 „Здравец“ – гр. Благоевград се проведоха на 04.06.2024 г. Под формата на открит урок учениците от пети клас на Второ Основно училище „Димитър Благоев“ – гр. Благоевград дискутираха темата за опазване на природата и дадоха примери как да намалим количеството пластмаси, които използваме в ежедневието си.

На 05.06.2024 г. в читалнята на детския отдел на Регионална Библиотека „Димитър Талев“ – гр. Благоевград се проведе инициатива с ученици от трети клас на Трето Основно училище „Димитър Талев“ – гр. Благоевград. Инициативата е съвместна с РЗИ – Благоевград. Децата бяха активни и показаха, че вече знаят много за важността на природата и за начина, по който можем да я опазим от замърсяване.

През същия ден регионалните институции, отговорни за опазването на околната среда превърнаха пространството пред Регионален исторически музей – Благоевград в истински детски празник. Всяка институция на обособен самостоятелен кът организира екологични занимания и представи своята дейност пред жителите и гостите на гр. Благоевград. РИОСВ – Благоевград привлече вниманието, чрез представяне на информация за околната среда по атрактивен начин, чрез извършване на опити, провеждане на игри, решаване на тематични кръстословици, гатанки и оцветяване на картинки със защитени животни. Децата получиха ценна информация за опазване на природата, показаха знания и загриженост за човешкото въздействие върху околната среда.

Открит урок на тема „Как да се справим с отпадъците?“ с ученици от четвърти клас на Трето Основно училище „Димитър Талев“ – гр. Благоевград се проведе на 06.06.2024 г. Учениците показаха своята съпричастност и стремеж към по-чиста и здравословна среда, като се увериха, че грижата за природата е грижа за здравето на хората.

Образователни видеа и тематични занимания с децата от Детска градина №2 „Света Богородица“ – гр. Благоевград се проведоха на 07.06.2024 г. Дискутирахме проблемите, които причиняват пластмасовите боклуци и как това се отразява на нашето здраве.

Презентация и беседа на тема „Нашата земя. Нашето бъдеще. Ние сме #GenerationRestoration.” се проведе с учениците от пети клас на Девето Основно училище „Пейо Яворов“ – гр. Благоевград. С учениците дискутирахме проблемите за замърсяването на околната среда и какво можем да направим, за да запазим чиста Земята. Обсъдихме влиянието на човека върху околната среда и дадоха много екологосъобразни съвети за промяна в действията и навиците, които могат да допринесат за справяне с кризата с пластмасите.

Снимки от инициативи