Съдържание

Посетители

В момента има 214  гости и няма потребители и в сайта

Новини

Нови изисквания към формата на годишните отчети за флуорирани парникови газове

Производителите, вносителите, дистрибуторите и ползвателите на вещества, които разрушават озоновия слой  (ОРВ) и на флуорирани парникови газове (ФПГ), както и юридическите лица, притежаващи хладилни и климатични инсталации, съдържащи 3 и повече кг. хладилен реагент (ОРВ или ФПГ), трябва да представят отчети в РИОСВ не по-късно от 15 февруари.

Отчетите обхващат периода от 1 януари до 31 декември на предходната година и се предоставят в инспекцията на хартиен и магнитен носител. Формата за отчетите за ОРВ и ФПГ се попълва съгласно Приложение 4Приложение № 5  и Приложение № 6 към Наредбата за установяване на мерки по прилагането на Регламент (ЕО)842/06, публикувана на страницата на МОСВ. Необходимо изискване е да се попълни цялостно информацията, съгласно приложенията.

Отчетите на операторите на стационарни хладилни и климатични системи и топлинни помпи, съдържащи над 3 кг. ФПГ или ОРВ се попълват по следния образец:

   Приложение 8   списък на хладилни и климатични инсталации съдържащи над 3 кг.    хладилен агент  

 !!   Да се прави актуализация на списъка всяка година    

Актуализиран към 31.12.2009 г.

1

2

3

4

5

6

Наименование на фирмата, БУЛСТАТ, седалище и адрес на юрид.лице, име и адрес на физ.лице, телефон и факс

Вид на инсталацията /хладилна или климатична/

Марка, Модел

на хлад. /клим.

инсталация

Вид на хладилния агент

Количество на хладилния агент

/кг/

1.

 

 

1.

2.

3.

 

 

 

 

Лицата, не представили до 15 февруари в РИОСВ отчет за ОРВ и/или ФПГ, както и за продуктите и съоръженията, които съдържат, използват или са изработени от тези вещества, ще бъдат санкционирани с глоба от 500 лв до 2000 лв, или със имуществена санкция от 1000 лв до 3000 лв.