Съдържание

Посетители

В момента има 267  гости и няма потребители и в сайта

Новини

1760 административни услуги е предоставила РИОСВ

1760 бр. са предоставените от РИОСВ-Благоевград административни услуги през 2009 г. Спазени са всички нормативно определени срокове за тяхното предоставяне. РИОСВ извършва 46 вида услуги в областите управление на  отпадъците, контрол чистотата на атмосферния въздух,  опазване на почвите и земните недра, превантивна дейност, биологично разнообразие и защитени територии.

РИОСВ издава решения по оценка на въздействие върху околната среда и оценка на съвместимостта на планове, програми и проекти, необходими при кандидатстване за финансиране по различните оперативни програми и инструменти.

През 2009 г. са извършени 151 бр. оценки на съвместимостта на планове, програми и инвестиционни предложения с предмета и целите на опазване на защитени зони по НАТУРА 2000.

С решение по оценка на въздействието върху околната среда през 2009 г. е одобрена реализацията на инвестиционно предложение за изграждане на Регионално депо за неопасни отпадъци – Разлог. 67 бр. са издадените решения по преценка за необходимостта от ОВОС, а 376 е броя на становищата по инвестиционни предложения, които не попадат в приложения 1 и 2 към Закона за опазване на околната среда.

Издадени са 51 разрешителни за дейности с отпадъци, с което общият брой на действащите към момента разрешителни става 142.

 

Подробна информация за видовете административни услуги, които предоставя РИОСВ може да бъде намерена на интернет адрес http://riosvbl.org .