Съдържание

Посетители

В момента има 276  гости и няма потребители и в сайта

Новини

Контролна дейност през месец януари

1 акт за административно нарушение и 11 бр. наказателни постановления на стойност 11 200 лв. отчита РИОСВ-Благоевград през първия месец на 2010 година. За периода инспекцията е извършила 62 бр. планови проверки на лица и фирми. Най-много санкционирани фирми има за неводене на отчетност на отпадъците съгласно изискванията.

3 бр. от всички проверки са били комплексни, т. е по повече от един компонент или фактор на въздействие, или за проверка изпълнението на условията в решения по ОВОС. В резултат на извършените проверки са направени 60 предписания за спазване на екологичното законодателство.

През отчетния период е извършен контрол на условия в комплексно разрешително за «Булгартрансгаз» ЕАД - гр. София, Компресорна станция - Петрич по Заповед № 2 от 7 януари 2010 г. на директора на РИОСВ. Проверени са 83 бр. условия от КР. Изпълнени са 81 бр. условия, 1 бр. е неприложимо към момента на проверката и 1 бр. условие е изпълнено частично. За частичното неизпълнение ще бъде дадено писмено предписание на оператора за докладване на резултатите от предприетите коригиращи действия.