Съдържание

Посетители

В момента има 289  гости и няма потребители и в сайта

Новини

Иззети непровомерно отглеждани животни

С три акта за административни нарушения експерти на РИОСВ – Благоевград иззеха непровомерно отглеждани животни в Литова къща – гр. Мелник.

Два акта за нарушение на Закона за защита на животните съставиха на 22.03.2010 г. експертите на РИОСВ - Благоевград на собственика на Литова къща гр. Мелник – Живко Литов. Със съставянето на тези актове са иззети един екземпляр от вида Лъв (Panthera leo) и един екземпляр от вида Гвенон мона (Cercopithecus mona) - маймуниа от род Cercopithecus (Морски котки). Според Закона за защита на животните, хищници от семейство диви котки (Felidae) могат да се отглеждат единствено в зоологически градини и спасителни центрове.

С акт за нарушение на Закона за биологичното разнообразие бе иззет и един екземпляр от вида таралеж (Erinaceus concolor) – защитен животински вид, за който е забранено да се притежава от физически или юридически лица.

Екземплярите са поверени за пазене като лъвът е настанен в Зоологическа градина – София, маймуната  в Зоопарк “Благоевград”, а таралежът в РИОСВ – Благоевград.