Съдържание

Посетители

В момента има 204  гости и няма потребители и в сайта

Новини

РИОСВ отбелязва Световния ден на водата 2014 с ученици в Благоевград

P1100097 1

 

 

 

 

 

 

 

 

С беседи и екологични викторини под мотото „Вода и енергия" РИОСВ – Благоевград отбеляза Световния ден на водата – 22 март.

На 20 март еконспекцията гостува във II ОУ „Димитър Благоев" - гр. Благоевград, където ученици от седми клас чуха беседа за водата и водните ресурси, научиха повече за понятието „воден отпечатък" и участваха във викторина.
P1100094 1На 21 март на река Благоевградска Бистрица, в района на алеята за парк „Бачиново" се проведе празник на водата. Пред около 50 седмокласници от V СОУ „Георги Измирлиев" и Обединен детски комплекс – гр. Благоевград, експерти от РИОСВ и ДНП „Рила" представиха интересни факти за водата, а специалисти от Регионална лаборатория към ИАОС демонстрираха пробовземане на води от река Бистрица и анализ на определени физико-химични показатели. Събитието завърши с екологична викторина и много предметни награди за учениците. Раздадени бяха брошури и стикери на кампанията за Световния ден.

 


P1100092 1Световния ден на водата тази година протича под мотото „Вода и Енергия", а посланието е „Всяка капка си струва". Основната цел на кампанията е да информира за състоянието на водните ресурси, целесъобразността в тяхната употреба, опазването и съхранението им.