Съдържание

Посетители

В момента има 493  гости и няма потребители и в сайта

Новини

Експерти на РИОСВ извършиха проверка на района от цеха за производство на дървени въглища

Във връзка с постъпили жалби и сигнали в РИОСВ – Благоевград, на 03.07.2014 г., във времевия интервал от 04,00 ч. до 06,00 ч. се извърши проверка на района от цеха за производство на дървени въглища до р. Струма, собственост на „Росима Чаркол" ООД и до производствената площадка на „Бори" ЕООД, м. „Песоко", кв. „Струмско".

При няколкократния обход на района около цеха за дървени въглища, в периода от 04,00 ч. до 06,00 ч., не е констатирано наличие на неприятни миризми, както и отделяне на неорганизирани емисии в атмосферния въздух. От разстояние се вижда, че производственото хале свети и има присъствие на хора.

При обхода е установено, че на производствената площадка на „Бори" ЕООД не се извършва производствена дейност, площадката е неосветена и няма присъствие на работници.

Около жилищните сгради/къщи на жалбоподателите и района не се усещат неприятни миризми, както и не е установено наличие на „задушлив дим".

По време на проверката в района, не са констатирани изпускания в атмосферния въздух (организирани и неорганизирани) от други промишлени източници.