Съдържание

Посетители

В момента има 204  гости и няма потребители и в сайта

Новини

Конкурсът „Дърво с корен” започва набирането на номинации на любими дървета

small 548За пета поредна година фондация „ЕкоОбщност“ обявява начало на набирането на номинации за обичани или запомнени с някакво преживяване дървета. И в унисон с юбилея - в 5 категории - „Дърво с корен“, „Млад природолюбител“, „Дърво с бъдеще“, „Вековните дървета говоря“ и „Дървото на нашето семейство“.

 

Новото в тазгодишния конкурс са 2 от категориите и поканата за споделяне на българска поезия, посветена или вдъхновена от зеленото ни богатство:

  • Категория „Вековните дървета говорят", която миналата година беше пилотно обявена само за вековни дървета от София, вече очаква истории за дървета от цялата страна, които са надхвърлили достолепната възраст от 100 години и които пазят спомен и връзка с историческо събитие или личност от българското минало.
  • Втората нова категория е „Дървото на нашето семейство", която очаква истории за дървета, които са засадени или обгрижени от млади хора – деца или младежи – в компанията на техните родители или баби и дядовци.

Всеки, който пази спомен или история, свързани с важно за него дърво, може да участва като ги изпрати със снимков материал на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. до 14 септември 2014 г.

Всички номинации, със снимки и истории на дърветата, ще могат да се следят във фейсбук групата на конкурса, където ще бъдат публикувани текущо.

Пълните условия за участие в конкурса са публикувани на интернет страницата на фондация „ЕкоОбщност" - www.bepf-bg.org.

Тази година конкурсът се осъществява със съдействието на дългогодишните партньори в тази инициатива на фондация „ЕкоОбщност" - „Адвенчър нет" и National Geographic Kids Bulgaria, както и с подкрепата на Ятото и Европейската комисия.

За повече информация - ТУК