Съдържание

Посетители

В момента има 584  гости и няма потребители и в сайта

Архив първо уведомяване - 2009 г.

Съобщение № 26/ 2009 г.

Представена от г-н Иван Петров Чобанов, с. Марикостиново, ул. «Марица» № 3 чрез пълномощник Димитрина Христова Чакалова, с Дрангово, Община Петрич, документация за инвестиционно предложение: «Търговски комплекс в поземлен имот №011109 с площ 7.003 дка, местност «Лозарски андък», землище на с. Марикостиново, Община Петрич

СЪОБЩЕНИЕ

по чл. 5, ал. 2 на Наредбата за условията и реда за извършване на ОВОС

РИОСВ приема представената документация за инвестиционно предложение за, като информиране на компетентния орган по околна среда по по смисъла на чл. 95, ал. 1 от ЗООС, чл. 4, ал. 1 от Наредбата за условията и реда за извършване на   ОВОС

І. По отношение на изискванията на глава шеста от Закона за опазване на околната среда (ЗООС):

Инвестиционното предложение е включено в обхвата на т. 10, буква „б”   на Приложение № 2 към чл. 93, ал. 1, т. 1 и 2 от ЗООС и подлежи на преценяване на необходимостта от оценка на въздействие върху околната среда (ОВОС), съгласно чл. 93, ал. 1, т. 1 от ЗООС.

ІІ. По отношение на изискванията на чл. 31 от Закона за биологичното разнообразие (ЗБР):

Съгласно представената информация, инвестиционното предложение не засяга защитени територии по смисъла на Закона за защитените територии и в обхвата на защитени зони по смисъла на Закона за биологичното разнообразие.

Инвестиционното предложение подлежи на процедура по оценка за съвместимостта, съгласно разпоредбите на чл. 2, ал. 1, т. 3, буква “а”, във връзка с ал. 2 и чл. 4 от Наредба за условията и реда за извършване на оценка за съвместимостта на планове, програми, проекти и инвестиционни предложения с предмета и целите на опазване на защитените зони (Наредбата за ОС, ДВ бр.73/2007 г.).

Приемаме представеното уведомление като информиране на компетентния орган по чл. 10 от Наредбата за ОС

Копие от писмото е изпратено до кмета на Община Петрич и кмета на с.  Марикостиново