Съдържание

Посетители

В момента има 134  гости и няма потребители и в сайта

Регистър на приети сигнали по "Зелен телефон"

месец декември 2023 г.

 ПРИЕТИ СИГНАЛИ ПО „ЗЕЛЕНИЯ ТЕЛЕФОН” И ЕЛЕКТРОННАТА ПОЩА В РИОСВ - БЛАГОЕВГРАД ЗА ПЕРИОДА

МЕСЕЦ ДЕКЕМВРИ 2023 ГОДИНА

 

Дата

Постъпил сигнал

Сигнал

Отговорна институция

Предприети действия

1 23.10.2023 г. Сигнал за силен и неприятен шум от дейността на автосервиз, разположен на партера на жилищна сграда в гр. Гоце Делчев. зелен телефон

Община Гоце Делчев

РЗИ

Сигналът е изпратен за предприемане на действия по компетентност до кмета на община Гоце Делчев и до директора на РЗИ - Благоевград. С изх.№ 94-00-1825-001/21.12.2023г., кметът на община Гоце Делчев уведомява за извършена проверка, на която е констатирано, че обектът представлява общинска собственост, не се използва по предназначение и е изискано от РЗИ, в качеството му на компетентен орган, да извърши замервания на шума.
2 17.11.2023 г. Сигнал за нерегламентирана автоморга и незаконно сметище в гр. Петрич електронна поща РИОСВ - Благоевград Извършена е проверка на място, като е установено, че в имота се съхраняват ИУМПС и части от тях. Дадени са предписания за предаване на отпадъците на лице, притежаващо документ по чл. 35 от Закона за управление на отпадъците. След изтичане на определения срок за почистване на терена, предстои да се извърши повторна проверка.
3 02.12.2023 г. Сигнал за ранен орел по пътя за ГКПП Златарево, след отбивката за с. Габрене, общ. Благоевград зелен телефон

 

РИОСВ - Благоевград

Птицата е в добро състояние и е освободена в подходящо място в природата.
4

04.12.2023 г.

Сигнал за изхвърляне на отпадъци в района на язовир "Стойковци" в с. Логодаж, общ. Благоевград. зелен телефон

 

РИОСВ - Благоевград

Извършена е проверка на място в селата Логодаж, Обел и Клисура. Установено е, че от извършваща се реконструкция и модернизация на ГКПП – Станке Лисичково се образуват отпадъци, част от които се насочват към имоти, попадащи в землищата на населени места. Предприети са действия по установяване на виновното лице за замърсяването на терените, срещу което ще бъдат предприети съответните административно наказателни действия.
5 13.12.2023 г. Сигнал за пушек от комин на обект намиращ се в посока гр. Благоевград - с. Покровник. зелен телефон РИОСВ - Благоевград По получения сигнал, и приложения снимков материал към него е извършена проверка на място на обект „Цех за дървообработване и производство на пелети“, разположен в землището на с. Покровник, общ. Благоевград. В момента на проверката обектът работи. Димните газове от изпускащите устройства на пелетната инсталация и котела, захранващ сушилните камери са видимо бели, което се дължи на водните пари, отделящи се при процеса на сушене на материала. Съгласно нормативните изисквания източниците на емисии подлежат на контрол чрез провеждане на собствени периодични измервания. Такива от страна на дружеството са проведени през м. октомври 2023 г. и резултатите от тях показват спазване на нормите за допустими емисии по контролираните показатели. Подателят на сигнала неколкократно е канен, но не присъства при извършване на проверката.
6 15.12.2023 г. Сигнал за нерегламентирано замърсяване в имот с идентификатор 66460.24.309 по КККР на гр. Симитли, община Симитли. електронна поща

Община Симитли

Сигналът е изпратен за предприемане на действия по компетентност до кмета на община Симитли, за които следва да уведоми РИОСВ - Благоевград и подателя на сигнала.
7

24.12.2023 г.

Сигнал за добив на инертни материали от р. Места в района на с. Дебрен. зелен телефон

 

БДЗБР

Сигналът е препратен по компетентност до БДЗБР
8 21.11.2023 Сигнал за бездомни кучета на територията на гр. Белица. електронна поща Община Белица Сигналът е изпратен за предприемане на действия по компетентност до кмета на община Белица.